Frietje Vrede

 

Friet is voor iedereen een feest. Zeker voor kinderen! Althans… voor onze kinderen.
Voor kinderen die opgroeien in oorlog, zit een friet feestje er niet in. Tijdens de Week van de Friet staan we daar bij stil.

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. De missie van War Child is helder: zoveel mogelijk kinderen in of uit conflictgebieden helpen hun oorlogservaringen te verwerken. En ervoor zorgen dat ze in een veilige omgeving samen kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst. Dit doet War Child onder andere door middel van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.

War Child gelooft in de kracht van vriendschap. Vriendschap geeft zekerheid. Voor oorlogskinderen zijn vrienden dan ook van enorm belang. War Child biedt hen die vriendschap. Door zoveel mogelijk mensen en middelen te activeren. Donateurs, vrijwilligers, ambassadeurs, actievoerders, bedrijven en medewerkers werken samen om dit te kunnen bereiken. War Child heeft de hulp van anderen hard nodig. Ook die van jou. Help mee. Samen halen we de oorlog uit een kind.

Frituurders maken van jouw patatje een Frietje Vrede

Sommige deelnemers van De Nationale Week van de Friet doen ook mee aan de actie voor War Child. Deelnemers aan deze actie bestellen een speciaal actiepakket en doneren hiermee €200 aan War Child. Op de toonbank vind je bij deelnemende bedrijven een donatie box, zodat ook jij kan deelnemen aan de actie! Op deze manier maken de deelnemers en jijzelf van jouw patatje een Frietje Vrede.

Frietvorkje

Een speciaal ontworpen houten frietvorkje staat centraal bij deze actie. Ze staan bij de deelnemende bedrijven op de counter of bij de kassa. Ook staat er een donatie box, waar je jouw wisselgeld kan doneren. Zo draag je met een klein gebaar bij aan iets groots. Kijk bij deelnemende bedrijven voor een overzicht van de bedrijven die aan deze actie voor War Child meedoen.

Je kunt er ook voor kiezen om War Child op een andere wijze te ondersteunen. Meld je voor 2 euro per maand aan bij de War Child KidsClub. Dit is een club voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 14 jaar die geïnteresseerd zijn in de wereld om zich heen. YouTubers Britt, Rens, Quinty en Niels gaan met hun camera op pad om bijzondere video’s te maken over kinderen in Nederland en andere landen, verrassen kinderen tijdens zijn of haar spreekbeurt en helpen kinderen met het organiseren van acties. Word ook lid!.

Klik om je kind(eren) aan te melden.