Kom op zaterdag 30 september a.s. aardappelen rooien bij de boer

Van 30 september t/m 8 oktober vindt de vierde editie plaats van de Nationale Week van de Friet. Ruim 800 professionele frituurders in Nederland nemen deel aan deze actieweek. Een excursie ‘van aardappel tot frietje’ bij de boer mag hierbij niet ontbreken.

Aanmelden

Foto Week van de Friet Aardappelen RooienWe kennen allemaal het lekkere frietje wel, maar we realiseren ons niet of nauwelijks dat de oorsprong van dat frietje ligt bij de aardappel. De Nationale Week van de Friet is juist bedoeld om feiten en fabels over het frietje te scheiden. Er is een speciale website www.weekvandefriet.nl die allerlei informatie biedt over friet.

Maar het zelf ontdekken van de oorsprong van friet is een avontuur dat je op zaterdag 30 september tussen 10.30 en 15.30 uur kunt beleven bij een boer in Wieringerwerf. Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen er zelf een emmer aardappelen oogsten en we leggen uit hoe je thuis er lekkere frietjes van kunt maken, want die zelfgerooide aardappelen mag je mee naar huis nemen.

Natuurlijk wordt er die dag voor iedereen op de boerderij ook een lekker frietje gebakken. Dat wordt smullen! Maar er worden ook aardappelspelletjes georganiseerd en er staat een springkussen.

Kinderen ontdekken op de boerderij niet alleen de oorsprong van friet, maar nog veel meer. Ze zien en ervaren met hun eigen ogen waar ons voedsel vandaan komt, want de boer verbouwt niet alleen aardappelen. Er staat ook een 0,9 megawatt windmolen die dagelijks haar rondjes maakt om bijna 600 gezinnen van hun energiebehoefte te voorzien. Ook liggen er 180 zonnepanelen op het dak van de schuur. Zo kun je met eigen ogen zien waar onze groene energie vandaan komt.

De excursie is bedoeld voor kinderen van de basisschool. Ook ouders, begeleiders en oudere broertjes en zusjes zijn natuurlijk van harte welkom. Je kunt kiezen uit 4 tijdsblokken:

  • 10.30 tot 12.00 uur
  • 11.30 tot 13.00 uur
  • 13.00 tot 14.30 uur
  • 14.00 tot 15.30 uur

Aanmelden voor GRATIS toegangsbewijzen kan eenvoudig door het invullen van het onderstaand aanmeldformulier.

Naast het gratis toegangsbewijs ontvang je via het opgegeven e-mailadres ook de gegevens van de boerderij in Wieringerwerf, gelegen in de kop van Noord-Holland.

Aanmeldformulier