Veelgestelde vragen

Waarom in de eerste week van oktober?

Niet iedere aardappel verdient het om een frietje te worden. Je hebt vroege en late aardappelrassen. De vroege worden al in de zomer gerooid, maar zijn vaak klein van formaat met als gevolg korte staafjes en heel veel kleine stukjes.

Lees verder

Waarom organiseren jullie niet de Week van de Cafetaria?

Onze lekkere frietjes zijn de reden waarom de consument naar ons komt. En datzelfde frietje krijgt er in de publieke opinie er vaak van langs. Friet zou ongezond, vet of onverantwoord zijn. Samen met veel collega’s vinden wij dat dit eenvoudige en (h)eerlijke product beter verdient.

Lees verder

Waarom 9 dagen?

Nog niet zolang geleden was een wekelijks bezoek aan de cafetaria of snackbar heel gebruikelijk. Die bezoekfrequentie is beduidend minder geworden en worden we steeds afhankelijker van de ‘heavy users’.

Lees verder

Doet mijn formule weer collectief mee?

De afgelopen edities hebben we geprobeerd de gelederen gesloten te krijgen en hebben we getracht voor deze landelijke campagne samen te werken met de toonaangevende formulehuizen.

Lees verder

Doet mijn frietleverancier mee?

Ook hier zijn we niet in geslaagd de gelederen gesloten te houden. En is alleen Farm Frites als een van de 4 grootste (verse) frietleveranciers in Nederland, overgebleven als hoofdsponsor.

Lees verder