Frietje Vrede


WIJ MAKEN VAN ELK PATATJE EEN FRIETJE VREDE

 

 

Friet is voor iedereen een feest. Zeker voor kinderen! Althans… voor onze kinderen. Voor kinderen die opgroeien in oorlog, zit een friet feestje er niet in. Tijdens de Week van de Friet staan we daar bij stil en maken sommige deelnemers van de Nationale Week van de Friet van elk patatje een Frietje Vrede. Zij doneren van elk portie friet dat ze bakken € 0,20 aan War Child. 

Kijk bij deelnemende bedrijven voor een overzicht van de bedrijven die aan deze actie voor War Child meedoen.

 

Met een selfie maak je kans op leuke prijzen!
De deelnemende bedrijven aan deze actie voor War Child herken je aan de posters en deelnamesticker bij de ingang of kassa. Op de toonbank staat een speciale box met frietvorkjes van War Child. Neem een vorkje en maak een selfie. Plaats deze met #frietjevrede op Twitter, Facebook of Instagram. Met deze aandacht voor War Child draag je samen met het deelnemende bedrijf met een klein gebaar bij aan iets groots. Bovendien maak jij met het plaatsen van een bericht kans op een van de leuke prijzen. Op de toonbank vind je ook een donatie box. Hierin kun je wat wisselgeld doneren aan War Child! 

 

War Child KidsClub
Je kunt er ook voor kiezen om War Child op een andere wijze te ondersteunen. Meld je voor 2 euro per maand aan bij de War Child KidsClub. Dit is een club voor nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 14 jaar die geïnteresseerd zijn in de wereld om zich heen. YouTubers Britt, Rens, Quinty en Niels gaan met hun camera op pad om bijzondere video’s te maken over kinderen in Nederland en andere landen, verrassen kinderen tijdens zijn of haar spreekbeurt en helpen kinderen met het organiseren van acties. Word ook lid!.

 

Klik om je kind(eren) aan te melden.

 

Over War child

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. De missie van War Child is helder: zoveel mogelijk kinderen in of uit conflictgebieden helpen hun oorlogservaringen te verwerken. En ervoor zorgen dat ze in een veilige omgeving samen kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst. Dit doet War Child onder andere door middel van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.

War Child gelooft in de kracht van vriendschap. Vriendschap geeft zekerheid. Voor oorlogskinderen zijn vrienden dan ook van enorm belang. War Child biedt hen die vriendschap. Door zoveel mogelijk mensen en middelen te activeren. Donateurs, vrijwilligers, ambassadeurs, actievoerders, bedrijven en medewerkers werken samen om dit te kunnen bereiken. War Child heeft de hulp van anderen hard nodig. Ook die van jou. Help mee. Samen halen we de oorlog uit een kind.