Kom op zaterdag 29 september a.s. aardappelen rooien bij de boer in Lelystad

Van 29 september t/m 7 oktober vindt de 5e editie plaats van de Nationale Week van de Friet.
Een excursie ‘van aardappel tot frietje’ bij de boer mag hierbij niet ontbreken.

 

AANMELDEN VOOR TOEGANGSBEWIJZEN

Foto Week van de Friet Aardappelen RooienWe kennen allemaal het lekkere frietje wel, maar we realiseren ons niet of nauwelijks dat de oorsprong van dat frietje ligt bij de aardappel. De Nationale Week van de Friet is bedoeld om feiten en fabels over het frietje te scheiden. Deze website biedt allerlei informatie over friet.

Maar het zelf ontdekken van de oorsprong van friet is een avontuur dat je op zaterdag 29 september tussen 10.30 en 15.30 uur kunt beleven bij een boer in Lelystad. Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen er zelf aardappelen oogsten en we leggen uit hoe je thuis er lekkere frietjes van kunt maken, want je krijgt een zak aardappelen mee naar huis.

Leuke activiteiten
Natuurlijk wordt er die dag voor iedereen op de boerderij ook een lekker frietje gebakken. Dat wordt smullen! Maar er worden ook aardappelspelletjes georganiseerd. Kinderen ontdekken op de boerderij niet alleen de oorsprong van friet, maar nog veel meer. Ze zien en ervaren met hun eigen ogen waar ons voedsel vandaan komt, want de boer verbouwt niet alleen aardappelen.

 

 

Aanmelden
De excursie is bedoeld voor kinderen van de basisschool. Ook ouders, begeleiders en oudere broertjes en zusjes zijn natuurlijk van harte welkom. Aanmelden voor toegangsbewijzen kan eenvoudig door het invullen van het onderstaand aanmeldformulier.

Locatie:
Boerderij en winkel “Poldervers en Lekker”, Lisdoddeweg 52, 8219 PR  Lelystad

Je kunt kiezen uit 3 tijdsblokken:

  • 10.30 tot 12.00 uur
  • 12.30 tot 14.00 uur
  • 14.00 tot 15.30 uur

Kosten:
De kosten voor deelname bedragen 4 euro per kind te voldoen bij aankomst op de boerderij. Je krijgt hiervoor niet alleen een onvergetelijke dag, maar ook een heerlijk frietje gebakken op de boerderij en een zak aardappelen om thuis frietjes te maken.

Aanmeldformulier