Waarom FrietWeek?

De Nationale Week van de Friet wordt jaarlijks georganiseerd door professioneel friturend Nederland. Waarom? Om deze heerlijke lekkernij samen met hun FrietVrienden positief in de schijnwerpers te zetten! Want een frietje, samen met een kroket of een andere gefrituurde lekkernij staat voor feestelijk, gezellig, gemakkelijk en lekker! Deze campagneweek staat bol van leuke acties, aanbiedingen en activiteiten bij een groot aantal professionele frituurbedrijven.

Het frietje krijgt vaak kritiek omdat het ongezond, vet of onverantwoord zou zijn. Wij vinden dat dit eenvoudige en (h)eerlijke product beter verdient. Daarom geven we in aanloop naar en tijdens de Nationale Week van de Friet eerlijke, objectieve informatie over de herkomst en verwerking ervan, het ambacht en vakmanschap van de professionele frituurders. En laten we het frietje van zijn beste kant zien. Ook het frituren als bereidingswijze van voedsel willen we met deze campagneweek positief onder de aandacht brengen.

Alle betrokken partijen bij de organisatie van de Nationale Week van de Friet zijn voorstander van een verantwoorde leefstijl met een goede balans tussen voeding en beweging. In zo’n patroon past prima wekelijks een lekker frietje, samen met een kroket of andere gefrituurde lekkernij.

Friet is een feest! Maar, zoals een bekend gezegde luidt: “Het kan niet iedere dag feest zijn!”
Dat is een prima motto om het frietje in te passen in een verantwoorde levensstijl.

En vergeet niet “Goed gefrituurd, da’s lekker genieten!”